ridm@nrct.go.th   ระบบคลังข้อมูลงานวิจัยไทย   รายการโปรดที่คุณเลือกไว้

Morphology and thermal stability of cross-linked silk fibroin microparticles prepared by the water-in-oil emulsion solvent diffusion method

หน่วยงาน ฐานข้อมูลโครงสร้างพื้นฐานภาครัฐด้านวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยี กระทรวงวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยี

รายละเอียด

ชื่อเรื่อง : Morphology and thermal stability of cross-linked silk fibroin microparticles prepared by the water-in-oil emulsion solvent diffusion method
นักวิจัย : ยอดธง ใบมาก
คำค้น : -
หน่วยงาน : ฐานข้อมูลโครงสร้างพื้นฐานภาครัฐด้านวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยี กระทรวงวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยี
ผู้ร่วมงาน : -
ปีพิมพ์ : 2553
อ้างอิง : -
ที่มา : -
ความเชี่ยวชาญ : -
ความสัมพันธ์ : -
ขอบเขตของเนื้อหา : -
บทคัดย่อ/คำอธิบาย :

 In this work, the water-in-oil emulsion solvent diffusion method was developed as an alternative method for preparing cross-linked silk fibroin (SF) microparticles. Aqueous SF solution and ethyl acetate were used as water and oil phases, respectively. Influence of cross-linking on morphology and thermal stability of the SF microparticles were investigated. Genipin was used as a cross-linker. The SF microparticles had spherical shape with smooth surface when Span80 was used as the oil-soluble emulsifier. The SF in aqueous solution was cross-linked with genipin before microparticle formation. Internal morphology of the SF microparticles observed on broken microparticles showed as sponge. The cross-linking induced SF conformational changes from random coil to β-sheet form. Porosity of the SF microparticle matrices decreased and thermal stability increased when the SF was cross-linked and the degree of cross-linking was increased. © 2011 Curtin University of Technology and John Wiley & Sons, Ltd.

บรรณานุกรม :
ยอดธง ใบมาก . (2553). Morphology and thermal stability of cross-linked silk fibroin microparticles prepared by the water-in-oil emulsion solvent diffusion method.
    กรุงเทพมหานคร : ฐานข้อมูลโครงสร้างพื้นฐานภาครัฐด้านวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยี กระทรวงวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยี.
ยอดธง ใบมาก . 2553. "Morphology and thermal stability of cross-linked silk fibroin microparticles prepared by the water-in-oil emulsion solvent diffusion method".
    กรุงเทพมหานคร : ฐานข้อมูลโครงสร้างพื้นฐานภาครัฐด้านวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยี กระทรวงวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยี.
ยอดธง ใบมาก . "Morphology and thermal stability of cross-linked silk fibroin microparticles prepared by the water-in-oil emulsion solvent diffusion method."
    กรุงเทพมหานคร : ฐานข้อมูลโครงสร้างพื้นฐานภาครัฐด้านวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยี กระทรวงวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยี, 2553. Print.
ยอดธง ใบมาก . Morphology and thermal stability of cross-linked silk fibroin microparticles prepared by the water-in-oil emulsion solvent diffusion method. กรุงเทพมหานคร : ฐานข้อมูลโครงสร้างพื้นฐานภาครัฐด้านวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยี กระทรวงวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยี; 2553.