ridm@nrct.go.th   ระบบคลังข้อมูลงานวิจัยไทย   รายการโปรดที่คุณเลือกไว้

Detecting thermophilic proteins through selecting amino acid and dipeptide composition features

หน่วยงาน สถาบันวิจัยและให้คำปรึกษาแห่ง มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์

รายละเอียด

ชื่อเรื่อง : Detecting thermophilic proteins through selecting amino acid and dipeptide composition features
นักวิจัย : Songyot Nakariyakul , Liu, Zhi-Ping , Chen, Luonan
คำค้น : Amino acid composition , Dipeptide composition , Feature selection , Floating search method , Protein thermostability
หน่วยงาน : สถาบันวิจัยและให้คำปรึกษาแห่ง มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์
ผู้ร่วมงาน : -
ปีพิมพ์ : 2555
อ้างอิง : Amino acids. 42,5 (2012) pp. 1947-1953 , 0939-4451 , http://dspace.library.tu.ac.th/handle/3517/6473
ที่มา : -
ความเชี่ยวชาญ : -
ความสัมพันธ์ : -
ขอบเขตของเนื้อหา : -
บทคัดย่อ/คำอธิบาย :

Detecting thermophilic proteins is an important task for designing stable protein engineering in interested temperatures. In this work, we develop a simple but efficient method to classify thermophilic proteins from mesophilic ones using the amino acid and dipeptide compositions. Since most of the amino acid and dipeptide compositions are redundant, we propose a new forward floating selection technique to select only a useful subset of these compositions as features for support vector machine-based classification. We test the proposed method on a benchmark data set of 915 thermophilic and 793 mesophilic proteins. The results show that our method using 28 amino acid and dipeptide compositions achieves an accuracy rate of 93.3% evaluated by the jackknife cross-validation test, which is higher not only than the existing methods but also than using all amino acid and dipeptide compositions. © Springer-Verlag 2011.

บรรณานุกรม :
Songyot Nakariyakul , Liu, Zhi-Ping , Chen, Luonan . (2555). Detecting thermophilic proteins through selecting amino acid and dipeptide composition features.
    กรุงเทพมหานคร : สถาบันวิจัยและให้คำปรึกษาแห่ง มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์ .
Songyot Nakariyakul , Liu, Zhi-Ping , Chen, Luonan . 2555. "Detecting thermophilic proteins through selecting amino acid and dipeptide composition features".
    กรุงเทพมหานคร : สถาบันวิจัยและให้คำปรึกษาแห่ง มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์ .
Songyot Nakariyakul , Liu, Zhi-Ping , Chen, Luonan . "Detecting thermophilic proteins through selecting amino acid and dipeptide composition features."
    กรุงเทพมหานคร : สถาบันวิจัยและให้คำปรึกษาแห่ง มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์ , 2555. Print.
Songyot Nakariyakul , Liu, Zhi-Ping , Chen, Luonan . Detecting thermophilic proteins through selecting amino acid and dipeptide composition features. กรุงเทพมหานคร : สถาบันวิจัยและให้คำปรึกษาแห่ง มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์ ; 2555.